De loodgieter uw CV ketel laten vervangen

cv-ketel laten vervangen
Blog

Als de tijd is aangebroken om uw CV ketel te vervangen, dan kunt u deze taak door de loodgieter laten uitvoeren. Een CV ketel vervangen is namelijk niet een klus die u zelf kunt doen. Hiervoor is een erkende installateur vereist die het apparaat veilig kan installeren. Om een CV ketel te laten werken moet deze worden aangesloten op een gasaansluiting, watertoevoer en de rest van het verwarmingssysteem. Het apparaat moet vervolgens ook nog eens afgesteld worden om de gehele installatie zo efficiënt mogelijk te laten werken. Het vervangen kunt u daarom het beste uitbesteden aan een loodgieter.

Redenen om te investeren in vervanging

Het vervangen van een CV ketel moet u zien als een investering. De kosten voor de vervanging van het apparaat moet u doen omdat het bedrag, door de besparing die u hiermee realiseert, weer terugverdiend kan worden. Dit is op een aantal momenten het geval. Bijvoorbeeld als een nieuwe CV ketel vele malen zuiniger is dan het huidige model. Ook kan het zijn dat het apparaat kapot is gegaan en een reparatie dermate veel kost dat u beter wat extra geld bij kunt leggen om de complete CV ketel te vervangen.

Aandachtspunten bij vervangen CV ketel

We hebben u al laten weten dat u het vervangen van een CV ketel het beste aan een loodgieter overlaat. Deze moet dan ook nog eens een erkende installateur zijn die rekening houdt met verschillende aandachtspunten bij de vervanging. Bij het installeren van een CV ketel moet namelijk altijd de veiligheid voorop staan. In het apparaat vindt verbranding van gas plaats om water in de ketel op te kunnen warmen. Een toevoer van gas en een open vlam die voor ontsteking moet zorgen zijn natuurlijk twee componenten die het overduidelijk maken dat bij een CV ketel vervangen de grootste voorzichtigheid geboden is om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button