Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

warmtepomp
Blog

Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen standaard van een warmtepomp voorzien. Niet voor niets, want een warmtepomp levert verschillende voordelen op ten opzichte van een klassieke cv- of combiketel op gas. In dit artikel zet de loodgieter uit Oss de belangrijkste voordelen van zo’n warmtepomp op een rijtje.

Woning verwarmen met groene energie

De combinatie van zonnepanelen op het dak van uw woning en een warmtepomp voor het verwarmen van het huis maakt dat u voor een hele duurzame oplossing kiest. U bent niet langer afhankelijk van gas of de grijze energie van uw energieleverancier. Nog gunstiger wordt het, wanneer u naast de zonnepanelen ook een thuisbatterij neemt. De in de zomer opgewekte groene stroom heeft u immers voornamelijk in de herfst en winter nodig. Zou u zonder thuisbatterij werken, dan wordt de groene stroom die u in de zomer opwekt terug geleverd aan het stroomnet. In de winter neemt u vervolgens grijze stroom af van uw energieleverancier.

Elektriciteit is goedkoper dan aardgas

Een ander voordeel van uw woning verwarmen middels een warmtepomp, is het feit dat elektriciteit goedkoper is dan gas. Mede door het feit, dat de belasting op elektriciteit minder hoog is dan de belasting op aardgas. Een pomp is dus niet alleen een duurzame keuze, maar ook een voordelige! De besparing op de energiekosten maakt dat u de investering in de warmtepomp geleidelijk terugverdient. De verwachting is dat het verschil in belastingen de komende jaren verder groeit.

Met warmtepomp afhankelijk van fossiele brandstof

Tot slot biedt een warmtepomp u het voordeel dat u onafhankelijk wordt van fossiele brandstoffen. Om uw woning te kunnen verwarmen hoeft er immers geen fossiele brandstof meer geleverd te worden! De voordeligste optie is vanzelfsprekend de eerder genoemde combinatie van zonnepanelen en een pomp. De zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden, gemiddeld genomen. Daarbij nam het rendement van het gemiddelde zonnepaneel toe.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button