Afrekenen met verstoppingen

ontstoppingsdienst
Blog

Uit cijfers en statistieken blijkt dat een huishouden in Nederland gemiddeld eenmaal in de tien jaar met een rioolverstopping te maken krijgt. Rioolverstoppingen zijn van alle verstoppingen wel direct de meest vervelende. Een toilet wat niet goed wil doorspoelen, kan behalve veel ergernis (soms moet u gewoon echt naar het toilet) opleveren, ook een boel tijd (het ontstoppen van een toilet is een boel werk) en geld (een rioolspecialist of loodgieter is duur) kosten. Reden temeer om die verstoppingen eens flink aan te pakken. Of – beter gezegd – te bekijken hoe de kans op verstoppingen zo laag mogelijk gehouden kan worden.

Etensresten in de vaatwasser

Een eerste reden voor het ontstaan van verstoppingen, is het doorspoelen van etensresten. Waar we vroeger vaak nog met de hand de afwas deden, zorgt tegenwoordig de vaatwasser daarvoor. Dat is erg handig en neemt ons veel gedoe uit handen, maar we moeten wel goed opletten dat er niet teveel etensresten in de vaatwasser terecht komen. Die etensresten gaan immers allemaal de afvoer in, waar ze zich zullen ophopen en uiteindelijk voor verstoppingen kunnen gaan zorgen. Het is daarom in het algemeen sterk aan te raden om borden en kommen voor ze de vaatwasser in gaan even af te vegen en vrij te maken van etensresten. Natuurlijk is dat verder niet nodig wanneer de borden of kommen vrij zijn van etensresten.

Afwassen met de hand?

Mocht u geen vaatwasser hebben of om een andere reden regelmatig met de hand de afwas doen, dan is het vaak verstandig om een zeefje in de wasbak aan te brengen. Op die manier blijven de etensresten achter en spoelen ze niet mee de afvoer in. Dat kan ook al veel verstoppingen voorkomen en is bovendien beter voor het milieu dan wanneer alles maar met het afvalwater mee gaat en dus niet meer als compost gebruikt kan worden.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button