Help, mijn riool is verstopt! Wat nu?!

Blog

Er zijn weinig dingen vervelender dan een riool dat verstopt is. Een riool kan om tal van redenen verstopt raken, maar we onderscheiden eigenlijk twee hoofdcategorieën met redenen waarom een riool verstopt is. We zullen deze hieronder bespreken.

Een doorgespoeld voorwerp

De eerste reden is dat er een voorwerp is doorgespoeld dat niet doorgespoeld had mogen worden. Het kan dan om tal van voorwerpen gaan. Denkt u bijvoorbeeld aan een washand of zakdoek, maar ook aan keukenpapier, maandverband, en ga zo maar door. Toiletpapier bestaat uit een speciaal soort papier dat snel oplost als het met water in aanraking komt, maar ander papier zal niet oplossen. Spoel daarom ook nooit voorwerpen door het toilet, al kan het natuurlijk ook per ongeluk gaan. Gebeurt het toch? Schakel dan zo snel mogelijk een expert in, u kunt hem het riool laten ontstoppen. Ga niet zelf aan de slag met ontstoppingsmiddelen; het voorwerp moet uit het riool verwijderd worden zodat het water weer vrijelijk kan stromen. Wordt het voorwerp niet verwijderd, dan zal de afvoer nooit meer goed doorlopen en hebt u juist kans dat de verstopping erger wordt omdat het object alleen maar verder de afvoer in geduwd wordt.

Langzaam erger wordende verstopping

De andere groep oorzaken is de langzaam erger wordende verstopping. Hier zal niet direct een specifiek voorwerp zijn doorgespoeld, maar komt de verstopping veelal door tijdenlange ophoping van vet en andere viezigheid. De afvoer zal steeds minder goed gaan lopen, waardoor uiteindelijk helemaal geen water meer door kan stromen en de afvoer dus echt verstopt raakt. Ook in dit geval kunt u het beste een expert raadplegen en langs laten komen om de afvoer te laten repareren. Het vuil zal verwijderd worden waarna het water weer goed weg kan stromen en de problemen opgelost zijn.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button