Een kapotte cv repareren? De loodgieter geeft u tips!

Blog

Voor veel mensen vormt een storing in de cv-ketel een van de grootste ergernissen. Vaak blijkt een storing namelijk erg lastig zelf te verhelpen zijn. Dit geldt zeker als u geen ervaring heeft met het uitvoeren van werkzaamheden aan uw cv-ketel. De loodgieter van ons loodgietersbedrijf kan u helpen bij het oplossen van storingen in de cv-ketel. Zo kan de loodgieter zorgen voor het vervangen van kapotte onderdelen, kan de binnenzijde van de cv-ketel gereinigd worden, enzovoorts. Vaak blijkt dat slijtage aan onderdelen de bron van de storing in de cv-ketel is. Nadat de kapotte onderdelen vervangen zijn, is de cv-storing in de meeste gevallen verholpen.

Zelf een kapotte cv repareren in huis

In sommige gevallen blijkt het heel eenvoudig te zijn om de kapotte cv zelf te repareren. De loodgieter raadt mensen om deze reden altijd aan om de foutcode op het display van de cv-ketel op te zoeken in de handleiding. Mocht u de handleiding niet meer hebben, dan kunt u de foutmelding ook op internet opzoeken. Soms blijkt het resetten van de cv-ketel al voldoende te zijn om de storing in de cv-ketel te verhelpen. Het resetten van een cv-ketel is relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Dit staat beschreven in de handleiding van uw cv-ketel.

Een kapotte cv voorkomen

Nog beter is het natuurlijk om een kapotte cv te voorkomen! Door de cv-ketel regelmatig te laten onderhouden door de loodgieter bent u ervan verzekerd dat versleten onderdelen tijdig vervangen worden. Ook wordt de cv-ketel bij het uitvoeren van onderhoud volledig gereinigd, om te voorkomen dat het stof de werking van de cv-ketel kan beïnvloeden. De loodgieter raadt woningbezitters doorgaans aan om de cv-ketel in ieder geval eens per twee jaar te laten onderhouden. Bij oudere cv-ketels kan het verstandig zijn om dit eens per jaar te laten doen.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button