Is uw huis lekkage vrij?

lekkende kraan
Blog

De meeste mensen zullen verbaasd bovenstaande titel lezen. U merkt het toch direct wanneer u huis niet lekkage vrij is? Men denkt dan aan de stripverhalen waarbij het water op tal van plaatsen door het dak komt zetten, en de hoofdpersoon van het stripverhaal druk doende is om alle potten, emmers en pannen onder de druppelende lekkages te plaatsen. In werkelijkheid kan een lekkage ook gedurende lange tijd onopgemerkt blijven.

Lekkage in de kruipruimte

Een goed voorbeeld daarvan is een lekkage in de kruipruimte. Normaliter kom u daar eigenlijk nooit, zodat het beste eens zo kan zijn dat het al maanden lekt. Daar merk u pas wat van wanneer de muren steeds vochtiger worden door het optrekkende vocht, en uiteindelijk schimmelvorming ontstaat. Dan is het eigenlijk al te laat en kan het jaren duren voordat het vocht weer is weggetrokken. Controleer daarom regelmatig de kruipruimte!

Lekkage op zolder

Een andere plaats waar het ongestoord kan lekken, is op zolder. De meeste mensen komen ook niet vaak op zolder en gebruiken deze als opslag van spullen die u allang weg had moeten gooien. Toch staan er ook regelmatig waardevolle spullen, zoals oude schoolspullen, de financiële documentatie, of fotoalbums. Het moge duidelijk zijn dat u die graag wil bewaren. Leg dergelijke spullen dan ook altijd in een waterdichte krat! Ze zijn dan niet alleen beschermd tegen lekkages, maar ook sowieso al tegen vocht, stof en motten. Hierdoor blijven de spullen behouden. Controleer daarnaast regelmatig de zolder en de staat van het dak. Mocht het dak beschadigd zijn, dan kunt u het dak laten repareren zodat het dak weer jarenlang mee kan gaan en de kans op problemen klein is.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button