Wat maakt een afvoer op het balkon zo belangrijk

afvoer op balkon
Blog

Vaak wordt het belang van een goede afvoer op het balkon aan uw woning onderschat door woningbezitters. Immers, bij het terras heeft u ook geen afvoergootje voor het hemelwater! Dit is echter niet helemaal waar, want onder het terras is de drainage aangelegd voor de afvoer van water naar een sloot of kanaal. In het geval van een balkon speelt daarbij mee, dat het hemelwater in het beton van een muur van uw woning kan trekken. Dit kan aan de binnenzijde van de woning voor waterschade zorgen. Hoewel muren vaak geïmpregneerd worden, zal deze impregnatie steeds minder effect hebben als het water hier een lange tijd tegenaan staat. In dit artikel vertellen onze loodgieters u hier meer over.

 

Afvoer van hemelwater op het balkon voorkomt waterschade

Niet alleen kan het stilstaande hemelwater op een balkon in de muren van uw woning trekken. Ook zijn er veel balkons, die voorzien zijn van een houten vlonder. Als het waterpeil te hoog komt te staan, trekt het vocht in de onderzijde van deze vlonder, met houtrot tot gevolg. Niet alleen tast het de stabiliteit van de vlonder aan, ook is deze vorm van schade vaak bijzonder lastig te herstellen.

 

Verschillende afvoersystemen voor balkons

Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om het water van uw balkon te laten stromen. Zo zou u voor een simpel gat in de bodem van het balkon kunnen kiezen, waarlangs het water naar beneden stort. Dit werkt logischerwijs alleen, wanneer er onder uw balkon geen tweede balkon of bijvoorbeeld een terras zit. In dergelijke situaties is het verstandiger om voor een afvoersysteem te kiezen, die op het centrale afvoerstelsel in uw woning aangesloten wordt. Onze loodgieters komen graag eens bij u langs om de mogelijkheden aan u voor te leggen en voor een passende oplossing te zorgen. Wij zijn op alle dagen in de week 24 uur bereikbaar.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button