Milieuvriendelijk en goedkoop uw putjes reinigen

douche verstopt
Blog

Hoe voorzichtig u ook bent, vroeg op laat krijgt u te maken met een verstopt putje. Als dit u overkomt, dan is het niet nodig om meteen een loodgieter te bellen. Er zijn een aantal dingen die u eerst kan proberen, die veel minder geld kosten en die het milieu niet beschadigen. Als u hierna nog steeds problemen hebt, dan is het tijd om een specialist in te schakelen.

De sifon schoonmaken

Als u al een verstopping hebt, of u wilt een verstopping voorkomen, dan is het reinigen van de sifon zeer effectief. Door uw pijpen schoon te houden verlaagt u de kans op een verstopping in de toekomst, maar het kan u ook van uw verstopping afhelpen. Plaats een emmer onder uw zwanenhals, schroef hem los en reinig alle pijpen doordat u alles weer stevig terug plaatst.

Een ouderwetse reiniger

Deze truc om uw pijpen te ontstoppen bestaat al jaren en werkt erg goed. Strooi één kop met bak soda in uw putje. Gooi hier langzaam één kopje azijn overheen. De combinatie zal voor een schuimende en borrelende reactie sturen. Na 15 minuten spoelt u alles weg met kokend water.

Met een ontstopper

Ontstoppers komen in vele vormen en maten. Er is de bekende klassieke ontstopper, maar ook de ontstoppingsveer en een ontstoppingspomp. Deze zijn vooral goed voor het verwijderen van vuilproppen in de sifon. Zorg er wel voor dat u uw afvoer gaatjes van te voren afplakt of dichthoudt.

Verstopping voorkomen

Door uw pijpen en sifon goed schoon te houden, kan u verstopping makkelijk voorkomen. U kan bijvoorbeeld elke maand een keer bak soda en azijn in uw putje gooien. En het is sowieso verstandig om uw sifon regelmatig te reinigen. Om vuil tegen te houden voordat het uw pijpen bereikt kan u ook netjes kopen die u over uw putje legt.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button