Milieuvriendelijk en goedkoop je putjes reinigen

douche verstopt
Blog

Hoe voorzichtig je ook bent, vroeg op laat krijg je te maken met een verstopt putje. Als dit jou overkomt, dan is het niet nodig om meteen een loodgieter te bellen. Er zijn een aantal dingen die je eerst kan proberen, die veel minder geld kosten en die het milieu niet beschadigen. Als je hierna nog steeds problemen hebt, dan is het tijd om een specialist in te schakelen.

De sifon schoonmaken

Als je al een verstopping hebt, of je wilt een verstopping voorkomen, dan is het reinigen van de sifon zeer effectief. Door je pijpen schoon te houden verlaag je de kans op een verstopping in de toekomst, maar het kan je ook van je verstopping afhelpen. Plaats een emmer onder je zwanenhals, schroef hem los en reinig alle pijpen doordat je alles weer stevig terug plaatst.

Een ouderwetse reiniger

Deze truc om je pijpen te ontstoppen bestaat al jaren en werkt erg goed. Strooi één kop met bak soda in je putje. Gooi hier langzaam één kopje azijn overheen. De combinatie zal voor een schuimende en borrelende reactie sturen. Na 15 minuten spoel je alles weg met kokend water.

Met een ontstopper

Ontstoppers komen in vele vormen en maten. Er is de bekende klassieke ontstopper, maar ook de ontstoppingsveer en een ontstoppingspomp. Deze zijn vooral goed voor het verwijderen van vuilproppen in de sifon. Zorg er wel voor dat je je afvoer gaatjes van te voren afplakt of dichthoudt.

Verstopping voorkomen

Door je pijpen en sifon goed schoon te houden, kan je verstopping makkelijk voorkomen. Je kan bijvoorbeeld elke maand een keer bak soda en azijn in je putje gooien. En het is sowieso verstandig om je sifon regelmatig te reinigen. Om vuil tegen te houden voordat het je pijpen bereikt kan je ook netjes kopen die je over je putje legt.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button