Vochtproblemen in huis aanpakken met deze tips

24-uurs loodgieter
Blog

Heeft u last van te veel vocht in de woning? Ruikt het muffig als u thuiskomt? Betaalt u opeens meer aan stookkosten? Ziet u donkere vochtplekken op het plafond verschijnen? Witte schimmel op de muur? Dan is het tijd voor vocht bestrijden. Veel huizen in Nederland hebben last van een te hoge luchtvochtigheid in de woning. Het is belangrijk om ervoor te zorgen, dat u in een gezonde leefomgeving bent.

Hoe vocht in huis bestrijden?

Wat nu als u last heeft van te veel vocht in huis? Dan is het belangrijk om in de eerste plaats het vochtniveau te verlagen. U kunt dit op een aantal eenvoudige manieren doen, namelijk:

  • De verwarming ’s nachts niet helemaal uitzetten
  • De woning beter isoleren
  • Beter ventileren
  • Een airconditioning gebruiken
  • Lekkages opsporen en verhelpen

Een betere isolatie

We beginnen met de isolatie. Wat we namelijk zien is dat veel woningen een slechte isolatie hebben. Er ontbreekt een isolatie in de kruipruimte, waardoor het vocht eenvoudig omhoog komt. Ook de muren zijn vaak nog niet goed geïsoleerd. De spouwmuren worden vandaag de dag opgevuld met isolatiemateriaal. Het zorgt ervoor, dat vocht niet naar binnen kan komen. Controleer hoe uw woning is geïsoleerd en of dit een oorzaak kan zijn van het vochtprobleem in huis.

De verwarming niet helemaal uitzetten

Een andere tip is om de verwarming ook ’s nachts niet uit te zetten. Laat deze op een graad of vijftien staan. De kachel heeft zo in de ochtend minder werk om de kamer naar twintig graden te brengen. Daarnaast krijgt vocht geen kans om neer te slaan.

Lekkages opsporen en verhelpen

Het is belangrijk om lekkages snel op te sporen en te verhelpen. Een scheur in de muur of een lekke leiding kunnen voor veel problemen zorgen. Het is belangrijk om dit met de hulp van een loodgieter spoedig op te lossen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button